Minä olen Reijo Halttunen

Elämän ihmettelijä 

”Markkinoinnin tehtävä on luoda ihmisille tarpeita”. Nuo markkinointikonsultin sanat osuivat miltei kuin märkä rätti naamaan parikymmentä vuotta sitten. Kauheaa, jos minulla on tarpeita, jotka eivät olekaan oikeasti omiani! Se oli ajatus, jonka nuo sanat välittömästi herätti sisälläni.

Siihen asti, noin neljäkymmentä vuotta, olin koettanut rakentaa elämääni niiden kuvien ja arvojen varaan mitä maailma ja ihmiset ympärilläni heijastivat. Näen noiden konsultin sanojen olleen varsin merkittävät herättäjät ihmettelemään ja kuulostelemaan omaa kokemistani ja näkemistäni. Arvostanko ja haluanko itse oikeasti niitä asioita, joista olen onnea ja tyydytystä etsinyt?

Muutama vuosi myöhemmin elämäntilanteeni johti päätökseen jäädä sapattivapaalle vuodeksi ihan tosi tarkoituksella katsomaan millaisille totuuksille tekemiseni ja elämäni rakentui. Siinä irrallaan kaikesta vanhasta, näkyi nopeasti se kuinka olin sopeuttanut itseeni hyväksynnän kaipuussani arvoja ja tapoja ympäristöstäni, joilla ei ollut muuta todellisuuspohjaa kuin yleisen mielipiteen voima. Siinä näkemisen hetkessä koin heränneeni kuin unesta tai hypnoosista, jossa maailman tavat ja tottumukset olivat ”eläneet” minua. Kaikki entinen elämäni näyttäytyi siinä yhtä todellisena kuin olisin ollut mukana syntymästäni asti teatteri esityksessä. 

Reijon elämä onkin sitten ollut ihmettelyä ja elämä on ollut antelias kun vastaan on tullut toisia ihmettelijöitä, jotka ovat halunneet ja uskaltaneet jakaa löytämäänsä.

 

Reijon elämän käännekohta

Videolla Reijo kertoo spontaanista Ykseydenkokemuksestaan, joka jätti jälkeensä rajattoman kiitollisuuden.