Kristuksen näkeminen toisessa

 

Tänä aamuna jaettiin Reijon kanssa sisintä maailmaamme, joka päättyi ajatukseen siitä, että meidän tehtävä on muistaa, että näemme toisissamme ja toisissa ihmisissä 'vain' Kristuksen; tien, totuuden ka elämän.

Kristuksen näkeminen toisessa on varsinainen opinpaikka, sillä olemme tottuneet niin pitkään vanhaan malliin nähdä ja kiinnittää huomio toisessa hänen varjoonsa, vielä valaisemattomiin kohtiin; negatiivisiin asenteisiin, epämiellyttäviin tapoihin, ristiriitaa herättäviin tai erilaisiin uskomuksiin sekä ulkomuotoon. Näin olemme luoneet erillisyyttä ja ylläpitäneet jännitteitä välillämme, jatkuvaa sisäistä ja ulkoista sotatilaa, joka ei edistä totuuden esiin tuloa, rauhaa eikä ole lähelläkään rakkautta.

 

- Olemme kaikki opettajia, tien näyttäjiä toisillemme; Kristuksia. Ollaan siis joka hetki radikaalin rehellisiä itselle ja rohkeasti jaetaan kokemaamme omalla tavallamme, aina kun sille tulee mahdollisuus. Sitähän Jeesus meille esimerkillään opetti. -

 

Viime viikon kohtaamisista ja oivalluksista

 

Täällä on eräs mies, joka on opettanut meille, mitä on ja tapahtui kun pidimme kiinni havainnoistamme, jossa näimme hänessä sotaisan olemuksen ja kuulimme puheesta uhmakkaan asenteen. Hän on vielä fyysisestikin iso ja hieman pelottavan oloinen mies. Niin kauan kuin näimme hänessä tuon sotaisan puolen ei hänen sisimmät arvot päässeet esiin. Kun päätimme muuttaa tapamme ja päätimme nähdä hänessä Kristuksen, sen, joka näyttää (myös meille) tien, totuuden ja elämän, hävisi välillämme ollut jännite kuin taikaiskusta.

 

- Lucifer valaisi tilanteen, jolloin näimme virheemme. Saimme näin hyvän syyn muuttua ja muuttaa tapamme ja arvostelevan asenteen terveeksi; positiiviseksi. 

 

Koimme ihmeen kun tuo suuri mies ( ei arvostelevien ) silmiemme edessä muuttui pehmeäksi. Hänen olemuksensa avautui ja hän alkoi kertoa sellaisia asioita mitä me viimeksi olisimme hänen mielessään kuvitellut olevan. Näin paljastui jotain isoa ja saimme kokea yhden Kristuksen jälleen tulemis kokemuksen.

Se mihin kiinnitämme huomion lisääntyy! Tiedostetaan varjo, mutta nähdään valo, joka on tuon varjon synnyttämä ja näyttävä. Näin varjo häviää ja näemme vain jokaisessa olevan valon.

Päätimme muistaa tämän opettavaisen kokemuksen ja odotamme innolla seuraavaa kohtaamista, jossa edelleen keskitymme näkemään vain rakkauden, joka hänen kovan, mutta selvästi ohenevan kuoren alta jo virtaa.

 

- Kun teemme yhdelle teemme sen kaikille - 

 

Eilen näin omin silmin mitä tapahtuu ihmiselle, joka saa katsoa suoraan silmiin pyyteetöntä rakkautta. Nainen, joka sai sitä ottaa Reijolta vastaan, oli kuin lapsi joka nauttii olla kaiken hyväksyvässä, arvostelemattoman jumalan energiassa. Kylpien katseessa ja läsnäolossa, jossa virtaa pyyteetöntä, kaiken hyväksyvää ja myötätuntoista energiaa. Näin omin silmin ihmeen kun naisen silmät muuttuivat saman väriseksi kuin Reijon ja suureksi ilokseni huomasin, että minä en kokenut mustasukkaisuuden värähdystä sisimmissä, koin pelkkää iloa ja nautintoa näkemästäni. Miten muutenkaan sillä siinä kaksi Kristusta katseli toisiaan silmästä silmään iloiten olemassaolosta ja yhteydestä.